טיפול שיננית בבאר שבע

תמונה של admin

admin

עורך ראשי באתר dr-solomon.co.il

רובנו כיום מבינים כמה חשוב לשמור על השיניים והחניכיים כדי להבטיח שנוכל להמשיך ולחייך ללא חשש גם בעוד שנים ארוכות. אנשים רבים אף מסגלים לעצמם הרגלים בריאים וחיוביים שכוללים צחצוח שיניים, שימוש בחוט דנטלי ושטיפת הפה בכל יום.

עם זאת, ישנם חלקיקי מזון ואבנית שלא משנה כמה נתאמץ – לא נוכל להסירם בעזרת מברשת השיניים. כאן נכנסת לתמונה השיננית שמסייעת לנו לעשות את הצעד הנוסף והחשוב בדרך שלמירה מיטבית על היגיינת הפה. בואו נבין קצת יותר לעומק איך בדיוק השיננית עוזרת לנו במשימה החיונית הזאת – ומתי כדאי לפנות אליה.

אבנית בשיניים: האויב השקט של בריאות הפה

אבנית היא שילוב של חומרים שונים אשר יוצרים שכבה דביקה שנצמדת אל השיניים ומקשה על הסרתה. זהו שילוב של חיידקים, מלח וזרחן, אשר יכול להופיע בכל חלקי הפה אך ניתן להבחין בו בייחוד באזור השיניים הקדמיות, שבו יש גם הצטברות מוגברת של רוק וחלקיקי מזון.

האבנית עלולה לגרום לריח לא נעים בפה שלא חולף גם בצחצוח וכן להגביר את הסיכון לדלקות חניכיים, חורים ועששת. בנוסף, המראה של העששת פוגע באסתטיקה של החיוך ועלול לגרום למבוכה רבה. כאמור, כל אחד מאיתנו יכול להסיר חלק מהאבנית בצחצוח, אך ישנם אזורים שבהם קשה יותר לנקות אותה ונדרשת התערבות של גורם מקצועי.

אילו טיפולים מוסמכת השיננית לבצע?

שיננית היא לא רופאה, אך היא מהווה חלק בלתי נפרד מהצוותים במרפאות השיניים שפועלים לשמירה על בריאות חלל הפה, למניעת מחלות ולשיפור ההיגיינה הדנטלית. שינניות פועלות ברישיון של משרד הבריאות ועוברות הכשרה ומבחנים קפדניים על מנת לבצע טיפולים קליניים, מניעתיים ותחזוקתיים לשמירה על חלל הפה. חלק משמעותי מתפקידה של השיננית הוא גם הדרכה לשמירה על השיניים והחניכיים.

עם זאת, השיננית אינה מוסמכת לבצע זריקות הרדמה, ניתוחים, טיפולי שורש או טיפולים מורכבים אחרים. במקרים כאלו יועבר הטיפול לרופא עם התמחות ספציפית בתחום הנדרש. אולם, השיננית יכולה להשתמש בטיפולים שלה בתכשירי הרדמה במריחה מקומית כדי לספק הקלה מהכאב ואי הנוחות בזמן הניקוי.

שיננית מוסמכת מציעה את השירותים הבאים:

אבחון בסיסי 

שיננית היא כאמור אינה רופאה, אך היא מכירה היטב את חלל הפה ויודעת לזהות בעיות שעלולות לסכן את הבריאות הדנטלית – גם כאשר הן עוד קטנות וקלות לטיפול. לכן השיננית היא קו ההגנה הראשון בהגנה על הפה והיא יכולה להמליץ לכם להגיע לרופא מומחה לצורך בירור מעמיק יותר וקבלת טיפול לפני שיהיה מאוחר.

ניקוי שיניים וניקוי אבנית 

זהו טיפול שבדרך כלל אורך בין 15 ל-30 דקות ובמהלכו מסירה השיננית שאריות של אבנית באזורים שבין השיניים, בקן שבין השיניים לחניכיים וגם מהשיניים עצמן. הטיפול הזה מפחית משמעותית את הסיכון לדלקות חניכיים ולנסיגת חניכיים, מסייע לטפל בבעיות קיימות ואף עשוי לשפר את מראה החיוך והתחושה של השיניים.

מריחת פלואוריד 

פלואוריד הוא חומר אשר ידוע כגורם שיכול להגן על השיניים ולהפחית את הסיכון לעששת. לכן במקרים רבים השיננית תבצע מריחה של החומר הזה על השיניים. הטיפול עשוי גם לשפר את בריאות השיניים וגם להפחית את הרגישות שלהן לחום או לקור. אם בוצעה מריחה של החומר על השיניים שלכם – בשעות שאחרי הטיפול תיתכן רגישות קלה לחום או לקור. לכן יש להימנע ממאכלים או משקאות קרים או חמים מאוד.

הדרכה לשיפור היגיינת הפה 

אחד התפקידים החשובים ביותר של השיננית הוא להנחות אותנו כיצד לשמור על היגיינת הפה שלנו בצורה הטובה ביותר. השיננית תסביר לכם איך לצחצח את השיניים, החניכיים ושאר חלל הפה, באיזו מברשת כדאי לכם להשתמש, כיצד לנקות את האזורים שבין השיניים ואילו עוד פעולות מומלצות לכם על מנת להבטיח שיניים וחניכיים בריאות יותר.

יש להפנות קשב רב לדברי השיננית ולעקוב אחר ההנחיות שלה במלואן גם מחוץ למרפאה על מנת להימנע מטיפולים כואבים ומורכבים בעתיד.

בכל כמה זמן מומלץ לבקר אצל שיננית?

ההמלצה הגורפת של משרד הבריאות היא לבקר אצל שיננית אחת לחצי שנה. עם זאת, אנחנו ממליצים לבצע ניקוי אבן בכל שלושה או ארבעה חודשים. לאנשים שסובלים מדלקות חניכיים, מעששת או מרגישות לחום או לקור – מומלץ אף להגביר את תדירות הביקורים במרפאה כדי להבטיח שמירה מיטבית על השיניים והחניכיים ולטפל בבעיות עוד כשהן קטנות ופתירות.

גם קופות החולים מבינות את החשיבות שבניקוי אבן יסודי אחת לכמה חודשים ולכן מעניקות ביקורים אצל השיננית במחירים מסובסדים וזולים במידה ניכרת למבוטחי שירותי הבריאות הנוספים (שב"ן). אנחנו ממליצים מאוד לבדוק עם קופת החולים לגבי ההטבות שמגיעות לכם במסגרת הפוליסה.

באילו מצבים יש להימנע מלהגיע לשיננית?

באופן עקרוני, שיננית מוסמכת לטפל בכל האנשים, אך אם אתם מתמודדים עם מצב רפואי ייחודי – חשוב לעדכן מראש את המרפאה. לדוגמה, אנשים שעברו ניתוחים שונים בעבר או סבלו מדלקת קרום הלב נדרשים ליטול אנטיביוטיקה לפני הטיפול כדי להפחית את הסיכון לזיהום. ישנם גם אנשים שסובלים מבעיות בקרישת הדם או כאלה שנוטלים מדללי דם, מצבים אשר מחייבים היערכות מיוחדת של המרפאה.

לכן, עדיף לעדכן על כל מצב רפואי חריג לפני הביקור במרפאה ולא במהלכו. אם אתם סובלים ממחלה כרונית אחרת – עדיף להגיע קודם לבדיקה אצל רופא שיניים במרפאה כדי לקבל הנחיות מדויקות על אופן הטיפול וביצוע הניקוי אצל השיננית.

מותר לעבור ניקוי אבן בזמן ההיריון?

נשים רבות בתקופת ההיריון סובלות מהרעה של מצב השיניים והחניכיים. זאת מכיוון שהתקופה הזאת מאופיינת בשינויים רבים שנותנים את אותותיהם גם באזור חלל הפה. מחקרים מראים כי נשים בהיריון סובלות יותר מעששת ומדלקות חניכיים. לכן בתקופה הזאת מומלץ להקפיד אפילו יותר מהרגיל על צחצוח שיניים וחניכיים, לשטוף את הפה עם תמיסות המכילות פלואוריד ולהגיע לפחות פעם אחת לביקורת במרפאת השיניים.

חשוב להדגיש שאין כל מניעה לבצע ניקוי אבן בהיריון ומחקר של אוניברסיטת הרווארד שפורסם ב-2013 אף מצא כי הטיפול עשוי להפחית את הסיכון ללידה מוקדמת. זאת מכיוון שדלקות חניכיים עלולות להגביר במקרים מסוימים את השכיחות של לידות מוקדמות והניקוי כאמור עוזר להילחם בדלקת ולהפחית את שיעורה בגוף.

תמונה של admin

admin

עורך ראשי באתר dr-solomon.co.il

עוד על הכותב >